Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Help! Megőrülök a sulitól! Így vészeld át. ;)

Tudjuk, hogy sokan már most megőrülnek a sulitól ( köztük mi is :D ) Íme pár tipp hogy vészeld át még ezt a 8 hónapot ;)

 


1. Szituáció : Nem érted az anyagot, jönnek a rossz jegyek

 

Pl: Nem erősséged a fizika. Egyszerűen nem tudod megérteni. Eddig még összekapartál egy kettest, de ahogy jön az áramerősség, Amper és társaik úgy érzed rögtön a falnak mész és ebből tuti nem jön össze még egy nyamvadt kettes sem.

 

Mi a teendő :

 

Tipegj oda a tanár elé és mondd el, hogy ezt és ezt nem érted, legyen szíves elmagyarázni. Vagy kérdd idősebb tesó ( anya- apa, unokatesó ) segítségét. Nem szégyen segítséget kérni. Ha a többiek cikiznek hogy béna vagy, ne foglalkozz velük. Elvégre senki sem tökéletes ;) 

 

2.Szituáció : Pikkel rád a tanár

 

Tesin a tüdőd kiköpöd, hogy jól teljesíts, még kézizni is beállsz pedig nem az erősséged, de a tanár nem veszi figyelembe és leordítja a fejed, hogy béna vagy. Te órai munkára kettest kapsz míg a másik csajszi ( aki tutira a tanár kedvence) egész órán csak szépen mosolyog és csak lustálkodik minimum négyest. Hát hol itt az igazság ?

 

Mi a teendő :

 

Menj oda a tanár elé és mondd el neki,hogy máskor ne nevezzen bénának csak azért mert egyszer kiejtetted a labdát a kezedből, mert ez neked nagyon rosszul esik és viszaveti azt a kicsi önbizalmad is. Beszélj vele szépen nyugodtan, ne flegmán, támadóan.

 

3. Szituáció : Testi fenyítés

 

Matekórán eszedbe jutott valami írtó fontos pletyka amit azonnal meg kell osztanod a barátnőddel. Azonnali hatállyal odasuttogod neki, de a tanárnő aki vaskalapos, és favonalzóval járkál rajtakap. Rögtön odamegy hozzád úgy megszorítja a karod, hogy mikor elengedi fáj ahogy elkezd áramlani benne a vér, ráadásul körmöst ad.

 

Mi a teendő :

 

Ezt szintén a tanárral kell megbeszélni. Mondd meg neki hogy többször nem fog előfordulni, de máskor ne így oldja meg, mert neked ez fájt és rosszul esett. Ha nem áll be javulás kérdd az iskolaigazgató segítségét vagy a szüleidét.

 

4. Szituáció : Bántanak az osztálytársaid

 

Idén az osztálytársaid téged pécéztek ki maguknak. Állandóan csúfolnak vagy azért mert reggel véletlenül magadra öntötted a kávét ( kakaót, teát sb.) vagy mindennap beszólnak, hogy  " Nézzél már magadra, hogy nézel ki, ilyen ronda csajt én még nem láttam" Annyira kiborulsz hogy mindennap mikor hazaérsz sírni támad kedved, és már este gyomorideged van ha arra gondolsz hogy másnap suliba kell menni. :S

 

Mi a teendő :

 

Először is : Mások kritikájára nem kell adni. Egyik füleden be, másikon ki ( jó, tudjuk ez nem ilyen egyszerű) Előbb-utóbb csak leállnak.

Ha nem jön be az egyik fülön be másikon ki módszer, akkor mondd meg mindenkinek valamelyik szünetben hogy legyenek szívesek tanítás után 10-15 percet ott maradni mert valami fontos dolgot szeretnél megbeszélni velük. Kérdezdd meg mit csináltál, hogy ezt érdemled, majd ha elmondják, mondd el nekik hogy majd igyekszel ezen változtatni.

Ha ez sem jön be akkor kérd az osztályfőnök segítségét hogy közösen meg tudjátok oldani.

 

Sok szerencsét ! ;)

 
 

 


Utolsó kép


Facebook


Archívum

Naptár
<< November / 2018 >>


Statisztika

Online: 4
Összes: 318266
Hónap: 5515
Nap: 128