Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kreatív Sarok :D

Ékszeres doboz

Első lépésként be kellett szerezzek egy dobozt. A célnak a háncs vagy karton doboz megfelelő. A háncsból készült doboz tartósabb, így én azt választottam. Ezt követően kerestem egy szép festéket, amivel a doboz alap színét adom majd. Mivel elegáns külsőt akarok a doboznak adni, ezért egy burgundi vörös szín mellett döntöttem.
Az OK, hogy a doboz színe burgundi vörös lesz, de valamivel díszíteni is kellene. Annyi szalvétával díszített dolgot kapott már, hogy idén valami mással szeretnék próbálkozni. Ekkor vetődtem épp a kreatív centrum szalag osztályára. Ott pedig tömegével voltak szebbnél szebb díszzsinórok. Nem is mentem tovább. A kiválasztott sötét színű festékhez valami világos és elegáns zsinórra van szükség. Ezért egy csavart mintájú arany zsinórt választottam. Már csak egy kis fagolyóra van szükség, amivel a doboz tetejét díszítem, és ami a doboz kinyitójaként fog funkcionálni.

Miután megvettem az alapanyagokat, jöhet az alkotás.
1.) A burgundi vörös akril festékkel szépen lealapoztam a dobozt. Én szivacsot használtam a festék felvitelére, mert szebben terült úgy. Ha valaki ecsetet használ, akkor ügyelni kell arra, hogy mindig azonos szálirányba húzza az ecsetet, különben csíkos lesz. A kiválasztott festék víz bázisú, így a szivacs, ecset vízzel könnyen tisztítható volt. Az első réteg felvitele után hagytam 2-3 órát száradni. Bár igazság szerint a háncs doboz úgy itta be a festéket, mint kacsa a vizet. Ezt követően még egy réteg festéket felvittem, hogy szép mély színt kapjak. (Jó tanács: Ha háncs alapú dobozt választotok vigyázni kell, hogy a festék ne legyen túl vizes, mert a víz hatására a doboz deformálódhat!)
2.) Miután megszáradt a festés úgy döntöttem kap a doboz egy selyem fényű lakkot, mivel nem lesz az egész doboz beborítva a díszzsinórral. A lakktól elegánsabb külsőt kap, és a ragasztás során is könnyebb lesz majd dolgozni a vele. A lakkot is két rétegben vittem fel. A rétegek között 12 óra száradási időt kell hagyni, és a 2. réteg felvitele előtt finom csiszoló papírral nagyon enyhén meg kell csiszolni a felületet.
3.) A lakk száradása után jöhet a zsinórral való díszítés. Ehhez nem kell más, csak a zsinór és egy általános hobbi ragasztó, lehetőleg a gyorsan száradó fajtából. Ez azért kell, mert a zsinórt különböző mintában szeretnénk a dobozon elhelyezni és a minta kialakítása során jó, ha nem mozdul a helyéről a már feltett zsinór. Lehetőleg olyan ragasztót válasszunk, amely víztisztán szárad, így kevésbé kell ügyelni, hogy a ragasztó csak a zsinór alatt maradjon. Ha bonyolultabb mintát szeretnénk kialakítani javasolt először halványan ceruzával megrajzolni a mintát a dobozon és ennek segítségével felragasztani a zsinórt. Ha karton dobozzal dolgozunk, akkor a ragasztó megkötéséig rögzíthetjük a zsinórt gombostű segítségével.

Miután felragasztottuk a díszítést nincs más hátra mint megvárni az anyák napját és felköszönteni a gyönyörű dobozzal édesanyánkat!

Nyaklánc

Először ki kell választani a gyöngyöket. Mivel anyukám szeme zöld és a kedvenc színei a kék és a zöld, én ilyen színű gyöngyöket választottam. Egészen sötét kéket, türkiz színűt, alig kéket, egy világos ezüstös zöldet és egy nagyon szép sötét zöld gyöngyöt választottam. És hogy a lánc elegáns legyen vettem hozzá egy nagyobb méretű ezüst és néhány kicsi ezüst „gyöngyöt”.

Ha megvannak a gyöngyök, akkor még kell néhány apróság. Kell valami, amire felfűzzük a gyöngyöket. Ez lehet egyszerű damil (amit a pecázáshoz is használnak), vagy gyöngyfűző drótot. A damillal könnyebb dolgozni, főleg a csattok csomózása könnyebb, de a drótnak jobb tartása van. Én ezt választottam. Kell még csatt, ami majd összefogja a láncot. És mivel a drótot választottam kellett még egy úgynevezett stopper, ami egy ici-pici kis karika, amit nagyon könnyű összenyomni, ezáltal rögzíthető a csatton áthúzott drót.

Miután megvannak az alapanyagok, már csak a mintát kell kitalálni. Én egy velencei stílusú mintát választottam. Ezt nagyon egyszerű összeállítani.
Először levágtam a megfelelő méretű drótot 2-3 cm ráhagyással mind a két végén, hogy a csattott rögzíteni tudjam majd.
Majd vettem egy világos kék gyöngyöt és felfűztem középre. Ezt követően a drót mindkét szárát átvezetve felhúztam rá a világos zöld szív alakú gyöngyöt, majd egy türkiz, egy sötétkék, ismét egy türkiz, egy sötétzöld és végül ismét egy világos kék gyöngy. Mindegyik esetében a drót mindkét szárát át kell húzni. Így kapjuk meg a függő részt. A függő rész lezárásaként jött a nagy ezüst medál.
Ezt követően a drót két szárát kétfelé választottam. Hiszen innen már a lánc rész jön. Mind a két oldalon a következő sorrendben: világos kék, sötét kék, világos kék gyöngy, világos zöld szív, türkiz kék – sötét kék – türkiz kék gyöngyök, sötét zöld gyöngy, majd újra türkiz – sötét kék – türkiz gyöngyök, ismét egy világos zöld szív (de most fejjel lefelé) és újra világos kék – sötét kék – világos kék gyöngyök és a minta lezárásaként egy kis ezüst gyöngy.
Ezt a mintát én másfélszer megismételtem mind a két száron. Majd a drót hátralevő részén a világos kék – sötétkék gyöngyöket váltakozva felfűztem. Ez ugyanis kényelmesebbé teszi a lánc viselését.

A gyöngyök felfűzésekor minden gyöngyöt egy kicsit meghúzunk a lánc közepe felé és figyelni kell, hogy a két oldal szimetrikus maradjon.
Mindkét oldalon az utolsó gyöngy után 1-1 stoppert tettem, hogy a gyöngyök le ne essenek. Ezt követte a csatt. Mielőtt a csattot átfűztem a dróton feltettem még egy stoppert, majd a csattot fűztem fel, úgy hogy a visszahajtott drótot a stoppreren is keresztülhúztam. És a stopperrel lezártam, hogy a csatt le ne essen a láncról. A felesleges drótot pedig egy ollóval levágram.
Az egész lánchoz a kék gyöngyökből 50-50-50 darabot vettem. A sötét zöldből és a világos zöldből 12-12 darabot. Mint kiderült ez sok is volt a lánchoz. Így a maradék gyöngyből még fűztem egy ugyan ilyen mintázatú karkötőt.


Karácsonyra

Ablakdísz

Szükségünk lesz vastagabb színes papírra, ollóra, ragasztóra, tűre, aranyszálra.

Egy zöld papírra rajzoljunk egy fél fenyőfát, majd a hajtsuk ketté a papírt és vágjuk ki úgy, hogy egy egész és szimmetrikus fenyőt kapjunk. Ezt csináljuk meg újra, így lesz 2 db fenyőnk. Helyezzük őket egymásra, úgy, hogy az egyiknek a csúcsa, a másiknak az alja legyen felül, majd a hajtás mentén vágjuk be őket a közepükig. Az így kapott fenyőket helyezzük egymásba és igazítsuk el őket, hogy 90 fokot zárjanak be.
Ha kész, szúrjuk át a tetejüket egy tűvel és fűzzünk át rajtuk egy aranyszálat. Ezzel a szállal tudjuk majd a fenyőinket felakasztani, mondjuk egy hurkapálcikára. Készítsünk több fenyőt és akasszuk fel őket egymás mellé, különböző hosszúságú szálra. Dízsíthetjük őket csillám-porral is.
Készíthetünk még mellé kis csillagokat, harangokat, gömböket, amiket a fenyők fölé az aranyszálra ragasztunk kettesével (egymással szembe).

Fürdősó

Karácsonyi ajándéknak remek dolog a fürdősó, főleg ha saját magunk készítjük el. Tengeri sót összekeverünk néhány csepp ételszínezékkel és néhány csepp illóolajjal. Beleöntjük a kiválasztott üvegbe, amit aztán még kedvünk szerint díszítgethetünk. Csinálhatunk több színből csíkos mintát is az üvegbe töltött fürdősónak, csak arra ügyeljünk, hogy a különböző színeknek megegyezzen az illatuk. Lányoknak piros-narancssárga, rózsaszín-lila, fiúknak kék-zöld színkombinációt készíthetünk.

Karácsonyfadísz aszalt gyümölcsből

Fogjunk egy narancsot és mossuk majd töröljük meg. Ezután vágjuk fel őket kb. 3 mm-es szeletekre. Ha van otthon aszalógépünk, akkor a szeleteket terítsük a gép tálcájára, kapcsoljuk 2 órán át magas fokozatra, majd 12 órán át közepes fokozatra. Ha nincs otthon aszalógépünk, tegyük egy zsírpapírt egy deszkája és erre terítsük ki a narancsszeleteket, majd tegyük a radiátorra. Itt 3-4 napig hagyjuk száradni őket, közben néha forgassuk meg, nehogy bepenészedjenek.

Ha a szeletek megaszalódtak, szúrjuk át őket és fűzzünk át a lyukon egy-egy aranyszálat, majd akasszuk fel a fára.
Narancs helyett vagy mellé használhatunk grapefruitot vagy citromot is.


Hétvégi kreatívkodás 1.: fotó vs. rajz

Talán néhányan ismeritek azt a fotósorozatot, ahol híres lemezborítókat állítottak be úgy képekbe, hogy kiegészítsék egymást a háttérrel. Valami hasonlót csinál a belga művész, Ben Heine, csak ő a fénykép egy részét rajzolja meg/át papíron, majd azt rakja vissza a fotó elé, így készül nála az új kép. Igazán tehetséges és vicces dolog ez, nézegessétek már meg!

benheine

 

 

 

 

 

 

 


Hétvégi kreatívkodás 2.: a jó öreg magnószalag

Szeretjük ám, ha valaki különlegesebb anyagokat használ fel művészeti alkotások készítéséhez. A lópatkóért oda meg vissza voltunk, a használt gumiból készült szobrokért meg pláne, de azt álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a magnószalagot ilyen formában látjuk viszont!

Lauryn Hill

 


Hétvégi kreatív: emberi csontok, mint művészet?

Francois Robert emberi csontokat használ műalkotásai elkészítéséhez, amik főleg a halál az erőszak és a háború témakörét járják körül. Bizarr.

The Bones of Francois Robert

 

A művész hosszú idő óta vonzódik az emberi csontokhoz, állítólag egyszer közelről volt szerencséje megtekinteni egy igazi emberi csontvázat. Történt ugyanis, hogy részt vett egy árverésen, ahol egy régi iskola bútorait lehetett megvásárolni, és az általa beszerzett két öltözőszekrény egyikében egy csontvázat találtak.

Csontok eredetére a történet már nem tér ki, annyi biztos, hogy azóta Francois főleg emberi csontokkal foglalkozik: fotózza őket, újabba pedig ilyen installációkat készít:


 

 

 

 


Hétvégi kreatív: Doktor House a húszdollároson?

Már volt hasonló, lássuk, ehhez mit szóltok! A híres lemezborítók fotókba applikálása után nem volt nehéz eljutni addig, hogy ugyan ezt meg lehet csinálni bankjegyekkel is. Ebből is nagy sláger lett az Interneten, van aki a saját arcát, és van olyan is, aki hírességek fejét szerkeszti össze egy félbe hajtott pénzzel.

moneyillusion2_thumb
Itt éppen a Doktor house-t játszó Hugh Laurie szemei, és a húszdollároson szereplő hetedik amerikai elnök, Andrew Jackson álla randizik egymással
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Шлюхи Краснодара

(Amuelthugh, 2018.10.11 22:53)

<a href=https://www.prostitutki-krasnodar.ru>Шлюхи в Краснодаре</a>
<a href=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/>Индивидуалки в Краснодаре</a>
<a href=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/>Массажные салоны в Краснодаре</a>
<a href=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/>Выезд шлюх в Краснодаре</a>
<a href=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/>Бюджетные бляди</a>
<a href=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/znakomstva/>Интимные знакомства в Краснодаре в Краснодаре</a>
<a href=http://www.prostitutki-krasnodar.ru>Проститутки Краснодара</a>
<a href=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/>Индивидуалки в Краснодаре</a>
<a href=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/>Массажные салоны в Краснодаре</a>
<a href=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/>Выезд шлюхи в Краснодаре</a>
<a href=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/>Дешевые проститутки в Краснодаре</a>
<a href=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/znakomstva/>Интимные знакомства в Краснодаре</a>
<a href=https://prostitutki-krasnodar.ru>Проститутки Краснодара</a>
<a href=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/>Индивидуалки в Краснодаре</a>
<a href=https://prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/>Массажные салоны в Краснодаре</a>
<a href=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/>Выезд индивидуалок в Краснодаре</a>
<a href=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/>Недорогие шлюхи Краснодара</a>
<a href=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/znakomstva/>Интим знакомства в Краснодаре</a>
<a href=http://prostitutki-krasnodar.ru>Проститутки в Краснодаре</a>
<a href=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/>Индивидуалки Краснодара</a>
<a href=http://prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/>Массажные салоны в Краснодаре</a>
<a href=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/>Выезд индивидуалок в Краснодаре</a>
<a href=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/>Недорогие шлюхи Краснодара</a>
<a href=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/znakomstva/>Секс знакомства Краснодара</a>

Inegi21

(Marax51, 2018.09.24 14:00)

http://www.sobgamers.com/gamer/blogs/post/45199
http://showmeanswer.com/index.php?qa=17116&qa_1=farmacia-online-comprar-azulfidine-receta-urgente-m%C3%A9xico
http://www.libertyxchange.com/blogs/post/46692
https://www.mysocialpeople.com/blogs/2154/6034/comprar-generico-tigerfil-on-line-no-brasil
http://poemreader.ning.com/m/blogpost?id=6471796%3ABlogPost%3A36196965
http://latinosdelmundo.com/blogs/1006/6525/aciphex-10-mg-ligne-commander-sans-ordonnance-aciphex-le-moins
http://showmeanswer.com/index.php?qa=16949&qa_1=artrinovo-comprar-receta-seguridad-comprar-indomethacin
http://lydlabs.ning.com/m/blogpost?id=6392863%3ABlogPost%3A496442
http://jaktlumaczyc.pl/38780/minocin-minocycline-comprar-brasil-minocin-comprar-farmacia
http://barbershoppers.org/blogs/post/4959
http://barbershoppers.org/blogs/post/12419
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/discount-xpandyl-60mg-order-online-buy-generic-xpandyl-online
https://semavi.ws/blogs/8203/11018/ofloxacine-400-mg-ligne-bon-marche-acheter-securise-ofloxacine
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/meclizina-25mg-comprar-entrega-em-48-horas
http://opencu.com/m/blogpost?id=5441502%3ABlogPost%3A2222722
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/cipro-en-ligne-bon-marche-commander-securise-ciprofloxacin-vrai
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/orlistat-60-mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-por-internet-el
http://opencu.com/profiles/blogs/meilleur-site-achat-sustiva-600-mg-pas-cher-o-249-acheter-sustiva
http://poemreader.ning.com/profiles/blogs/cheap-falsigra-150-mg-order-online-how-to-purchase-sildenafil

fifa 15 скачать торрент pc repack rus

(golftrestaro, 2018.07.05 23:23)

Согласен, замечательная фраза

---
Это действительно удивляет. fifa 15 pc скачать игры через торрент, скачать fifa 15 v 1.0 а также <a href="http://15fifa.ru/skachat-fifa-15/">скачать fifa 15 прямой ссылкой</a> скачать fifa 15 через торрент windows 7

 

 


Utolsó kép


Facebook


Archívum

Naptár
<< November / 2018 >>


Statisztika

Online: 3
Összes: 318263
Hónap: 5518
Nap: 127